Google stopt met Google+

Sociaal netwerk Google+ stopt in april

Google trekt al in april de stekker uit Google+. Eerder was augustus als einde genoemd. Een datalek is de reden voor de snellere ontmanteling van het sociaal netwerk.

Google+ (ook wel: Google Plus) is ooit bedacht als concurrent van Facebook. Het werd geen succes. Maar weinig mensen waren actief op Google+. Het bedrijf besloot er daarom mee te stoppen in augustus 2019.

Groot datalek
Nu is bekend geworden dat het netwerk een datalek heeft gehad in november. De gegevens van meer dan 52 miljoen mensen waren korte tijd in te zien via internet. Niemand heeft daar misbruik van gemaakt, zegt Google. Toch is het een reden om sneller te stoppen met het netwerk.

Profiel verwijderen
Google heeft een tijd automatisch Google+-profielen verstrekt tijdens het aanmaken van een Gmail-adres of Google-account. Veel mensen hebben een profiel, zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Handmatig het Google+-profiel verwijderen gaat als volgt:

Open de website plus.google.com.
Klik rechtsboven op Inloggen. Staat daar uw Gmail-naam en/of profielfoto, dan is dit niet nodig: u bent dan al ingelogd.
Log in met uw Google-account en wachtwoord. Soms staat het account al geselecteerd en hoeft u alleen het wachtwoord in te typen en te klikken op Volgende.
Klik, indien nodig, linksboven op de knop met de drie streepjes om het linkermenu te openen.
Klik op Instellingen.
Blader helemaal naar beneden in het middelste deel van het scherm.
Klik op Je Google+ profiel verwijderen.
Typ opnieuw uw wachtwoord en klik op Volgende.
Vink beide opties aan boven de twee blauwe knoppen.
Klik op Verwijderen.
Het profiel wordt verwijderd. U kunt een vragenlijst invullen hierover, maar dat is niet verplicht. Sluit de pagina.